UA-85803939-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

   

.

Portway Rotterdam

Simpel en slim netwerk van stadswegen,

regionale wegen en snelwegen

 

Voor de helft van het geld kan het snelwegverkeer doorstromen, het landschap worden gespaard, en de leefomgeving langs de A13 en A20 stiller worden. Voordelen die het - Bosvariant - alternatief Portway Budget biedt.

 

Met enkele simpele ingrepen zijn de problemen op de Rotterdamse ruit op te lossen. De grote “bottle-neck” in het verkeer is de smalle flessehals in de A20 bij het Schieplein. Met een simpele stadsweg als nieuwe schakel én een slimme ontkoppeling van de aansluitingen op de A20 kan het verkeer hier filevrij doorstromen. Géén nieuwe snelweg, maar een toonbeeld van het rijksbeleid van Beter Benutten. Zonder noodzaak tot tolheffing. 

  

Het Beter Benutten van de bestaande snelwegen, regionale wegen en stadswegen aan de noordzijde van Rotterdam is verkeerskundig toekomstvast realiseerbaar. Tegen lagere kosten, zonder noodzaak tot tolheffing beantwoordt Portway aan de doelstellingen van de Trajectnota A13/16.

  

Met een goede verkeersafwikkeling, een versterkte regionale verbinding, en méér samenhang in het stadswegennet heeft Portway grote voordelen, zeker in combinatie met de voorgestelde sanering van de leefomgeving langs de A13 en A20 zone. 

  

Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de Belangenvereniging Hillegersberg Bergsebos.      

   meer lezen......