UA-85803939-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

   

.

Crystal City

 

Tuinbouwkassen kunnen steeds minder rekenen op brede maatschappelijke bijval wat op de langere termijn bedreigend kan zijn voor de glastuinbouwsector.

 

De samenleving associeert kassen met lichthinder, bestrijdingsmiddelen, illegale arbeid, horizonvervuiling en energieslurpers. Door voortgaande innovatie zal dit negatieve beeld géén recht meer doen aan de veel positievere werkelijkheid. Belangrijk struikelblok blijft de ruimtelijke verschijning van kassen die uiterst onaantrekkelijk gevonden wordt.

 

Crystal City wil door het presenteren van nieuwe vormen van architectuur, multi-functioneel gebruik en de inpassing in de omgeving sterke inspiratie geven aan de glastuinbouwsector en de maatschappij voor het nadenken over een wervend en wenkend perspectief voor de glastuinbouw in de nabije toekomst.

Nieuwe verbindingen tussen kas en samenleving staan hierin centraal. Kassen kunnen meerwaarde geven voor het woonmilieu van stad en dorp. 

 

Groenste glas, schoonste warmtebron, helderste waterplas, langste leisure lines, en grootste huisbaas in reservaten van rust en ruimte zijn bekoringen van Crystal City. De "lelijke eendjes" met al die glazen veren aan het te grote kaslijf groeien in dit visioen uit tot zegevierende zwanen die getooid zijn met associatieve namen als de Glasgeest, de Kristaltuin, de Kijkbuis, het Waterglas en de Kaskrakers.  

 

Het InnovatieNetwerk Grensverleggend in Agro en Groen (voorheen Groene Ruimte en Agrocluster van het ministerie van LNV) heeft Bosvariant en Ideeuwes uitgenodigd tot het schetsen van een ontwerp voor Crystal City. Doelstelling is bestuurders, bedrijfsleven en bewoners te inspireren met de tot de verbeelding sprekende kasgebieden in het stedelijke en regionale weefsel.

 

Op de DVD CrystalCity schetsen wij visioenen van kassen die de maatschappij in alle facetten in het jaar 2020 kristalhelder weerkaatsen.

 

Beijk hier de video Crystal City.

 

Meer info: Crystal City brochure

 

 

    Bekijk hier de video Crystal City