UA-85803939-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

   

.

Geluidsadvies horecaterras Amsterdam

 

Horecabedrijf Waterkant vraagt een verlenging van de tijdelijke vergunning voor hun etablissement met terras aan. Afgelopen jaren hebben omwonenden grote geluidshinder ervaren.

De gemeente weet zich tot dusver op de veronderstelling te beroepen dat het stemgeluid van het terras niet overheersend zou kunnen zijn ten opzichte van het omgevingsgeluid in casu het wegverkeer op de Nassaukade en het vaarverkeer op de Singelgracht.

Gelet op het feit dat omwonenden al jaren grote geluidshinder ervaren - dus niet verwachte overlast maar ondervonden overlast - roept de vraag op wat de oorzaak zou kunnen zijn van het grote verschil tussen de papieren prognoses en de praktijkervaringen. Dit klemt temeer daar de vergunning voorziet in een versterkte toename van de horeca-klandizie.

Deze notitie behandelt dit geluidsvraagstuk op een wijze dat  de werkelijkheid meer recht kan worden gedaan op basis waarvan de gemeente aan haar zorgplicht weloverwogen gevolg kan geven.  

 

Meer info   Deskundigenbericht horecaterras Waterkant